O meni

S kim si takav si, zato sam u šumi

Anton Rudan

Već više od 3 desetljeća dijelim svoje znanje, inspiraciju i realizacije o šumi, divljini, biljkama i njihovoj upotrebi. Šuma i biljke moja su dva najveća učitelja. Provodio sam većinu svog vremena u takvom okruženju gdje sam od rane mladosti upijao ono što danas prenosim. Autor sam i voditelj dokumentarno-avanturističkog serijala “Lovac na bilje” na HRT-u.
Fitoaromaterapeut i travar, voditelj i autor kulinarskog serijala “Šumski kuhar”. Osmislio sam nekoliko proizvoda od samoniklog bilja poput, burgera, falafela i seitan kebeba. Više od 15 godina radio sam vegansku hranu za najveće glezbene festivale u regiji. Osnivač Muškog kruga i Magma festivala.

Što nudim 

ŠumBiz

Team building program za poduzeća i ljude u biznisu. Ideš u šumu ciljano i s namjerom da ostaviš stres i vratiš se u dobrom raspoloženju. 

muški krug 

Zajednica muškaraca koji zajedno odlaze u divljinu  kako bi se povezali s izvornom muškom prirodom.

Divlji vrt

Radionice branja i prepoznavnja samoniklog bilja za jelo i lijek. 

Proizvodi s divljim biljem

Radeći 15 godina na glazbenim festivalima s pokretnom kuhinjom osmislio sam izrsna fast food vege jela. Proizvodimo burgere i falafele od konoplje, koprive, medvjeđeg luka i gljiva. 

“Lovac na bilje” serijal

U “Lovcu na bilje”  kao autor i voditelj serijala tragam za različitim biljem na najljepšim, nedirnutim i zaštićenim lokacijama u Hrvatskoj. Kroz 42 epizode u tri sezone  istražujem te opisujem bilje na raznolikim, interesantnim lokacijama koje su prikazane vizualno atraktivno i s puno korisnih informacija za ljubitelje prirode. Uz traženje bilja, istraživanje lokaliteta i upoznavanja zanimljivih ljudi govorim o prehrani i liječenju biljem. Serijal je snimljen u tri sezone koje možeš pogledati na https://hrti.hrt.hr/home (u tražilicu upišeš – Lovac na bilje). Neke od epizoda mogu se naći i na Youtube kanalu.

Vrati se u šumu s Antonom

Tri programa kroz koje se vraćaš natrag u šumu i rješavaš svoje probleme i izazove. Bilo da si već pozvatelj i ljubitelj prirode ili jednostavno početnik – imamo program za tebe. Specijalno muškarcima preporučam da se ohrabre i pridruže muškom krugu.

Kako natrag u šumu?

Prati vijesti iz šume uz Newsletter

7 + 4 =