Provedi dva dana u kampu na rijeci Mrežnici i nauči osnovne vještine preživljavanja u prirodi 

Postani dio Šumskog plemena uz vodstvo Antona Rudana

30.4.2022. - 1.5.2022.
Gornji Zvečaj

 • za avanturiste i pojedince koji žele izbrusiti svoje vještine snalaženja i boravka u prirodi
 • za menadžere i lidere koji žele poboljšati odnose pojedinaca unutar svog tima (idealno za teambuilding)
 • za sve one koji su zabrinuti općom situacijom u svijetu i žele biti spremni na sve što treba da se pobrinu za sebe i svoju obitelj u slučaju prirodne ili ljudske katastrofe

Voditelj radionica je Anton Rudan - autor emisije Lovac na bilje i trener za preživljavanje u prirodi

Anton Rudan

Što ćete sve naučiti ako nam se pridružite na Survival kampu Šumskog plemena

Prvi Survival kamp organiziramo na tajnoj lokaciji na rijeci Mrežnici, a vještine koje ćete naučiti su prvenstveno zanimljive i zabavne, ali i izrazito korisne u slučaju da se nađete u situaciji koja zahtjeva preživljavanje u prirodi.

1. Osnovna oprema i vještine potrebne za preživljavanje u prirodi


Koji su prioriteti kod izrade plana za preživljavanje? Kako spriječiti paniku i donijeti pravilne odluke? Koje alate bi uvijek trebali imati sa sobom i kako ih koristiti? Na sva ova pitanja, ali i mnoga druga, dobit ćete odgovor već u uvodnom govoru našeg stručnjaka za preživljavanje, Antona Rudana. Također, svi sudionici kampa dobivaju Survivalkit i naš Vodič za preživljavanje na poklon, kako bi mogli pratiti program i biti spremni na sve nakon što kamp završi. Sa sobom ponesite samo neophodne stvari  (npr toplu odjeću i vreću za spavanje). Moto preživljavanja je “manje znači više”. Više improvizacije, više snalaženja, više izazova, ali i više lekcija!

 

2. Paljenje vatre uz pomoć kremena 


Paljenje vatre je temeljna vještina koja može biti presudna za preživljavanje, pogotovo ako zapnete na otvorenom i hladnom prostoru. Vatra je bitna i za vraćanje sigurnosti i nade, ali i za tjeranje divljih zvijeri i signalizaciju za pomoć. Na našem kampu ćete naučiti najučinkovitije načine izrade kresiva i paljenja vatre u divljini, ali i pronalaska i pripreme drva za održavanje vatre tijekom cijele noći. Kako postupati prije i nakon izrade ognjišta? Kako osigurati mjesto za logor? Koje su vrste ložišta ovisno o terenu? Namjene ložišta ovisno o potrebi, grijanje, kuhanje ili signalizacija? Koji tipovi vatre postoje i koje su osnovne vrste ložišta?


3. Izrada skloništa 

Sklonište se najčešće koristi za spavanje, pa je bitno da ima zaštitu protiv vjetra i kiše, odnosno da pruža ugodan hlad po vrućim danima. Prilikom preživljavanja je odmor jako bitan jer divljina zahtjeva snagu i bistar um. Ako smo nenaspavani, izgorjeli od sunca ili šibani vjetrom i kišom smanjuje nam se energija i snaga za preživljavanje, stoga je sklonište od iznimne važnosti. Naučit ćemo kako izraditi osnovno sklonište koristeći materijale iz prirode i osnovne alate za preživljavanje (nožić, užad i aluminijsku deku iz Survivalkita), a isto će nam ujedno poslužiti i kao prenočište za svakog sudionika Survival kampa. 


4. Pronalazak vode i priprema iste za piće 
Bez vode ne možemo duže od 3 dana, pa je osiguravanje iste na vrhu prioriteta kod preživljavanja. Možemo li piti vlastitu mokraću? Ili je bolje piti vodu iz rijeke? Kako skupljati kišnicu? Kako iskoristiti snijeg i pripremiti ga za utaživanje žeđi? Kako spriječiti infekciju? Koja je razlika između izvorske vode, riječne vode i kišnice? I kako ih koristiti za piće?

5. Orijentacija u prirodi
Naučit ćemo kako se orijentirati u prirodi uz pomoć kompasa, ali i iz elemenata iz prirode. Kako se snaći u divljini kada smo izgubljeni odnosno kako donositi odluke o smjeru kretanja? Kako se orijentirati po kiši, magli i lošim vremenskim uvjetima? Koji sve tipovi orijentacije postoje?

6. Prepoznavanje i korištenje ljekovitog bilja 
Iako bez hrane možemo čak 3 tjedna, puno je lakše utažiti glad samoniklim biljkama, nego lovom na životinje. No zato je bitno naučiti kako prepoznati koje su biljke jestive a koje ne. Koje biljke možemo koristiti kao prvu pomoć? Za što koristimo otrovno bilje? Mogu li nas divlje biljke prehraniti dugoročno? I što po zimi kada biljaka nema? Anton Rudan je najpoznatiji kao autor popularnog HRT serijala Lovac na bilje. Osim toga, Anton se bavi i fitaromaterapijom pa imate neponovljivu priliku saznati sve što ste htjeli znati o samoniklom bilju i njegovom korištenju u medicinske i prehrambene svrhe.

7. Lov i ribolov 
Kako biste ulovili hranu u divljini, morate naučiti kako loviti poput životinje. Postat ćete svjesni svoje fizičke forme, ali i mirisa i zvukova koje ispuštate prilikom kretanja. Naučit ćete kako izraditi osnovne zamke, kako izraditi osnovni luk i strjelice, te kako koristiti udicu za pecanje. Sve to će povećati vaše šanse za uspješan lov, ali i preživljavanje!


8. Priprema hrane u prirodi 

Koji su osnovni alati koje trebamo za pripremu hrane u prirodi? Što kad nema pribora za jelo i pripremu hrane? Što smijemo jesti sirovo, a što treba pripremati, kuhati, peći? Kako čuvati i skladištiti namirnice u divljini? Što ako nemamo baš ništa - jesmo li osuđeni na smrt od gladi? Koja je hrana najbitnija? Koje namirnice uopće ne bi trebali koristiti za jelo, a inače ih jedemo?Kako u slučaju nuklearne katastrofe pronaći čistu hranu?

9. Prva pomoć u slučaju ozljeda 
Član vašeg tima je ozlijeđen. Sada je vrijeme za korištenje fizičke snage, ali i mentalne spremnosti vašeg tima za liječenje i prijenos unesrećenog na sigurno. Morat ćete iskoristiti ono što vas okružuje da napravite improvizirana nosila i prenesete ga do točke spašavanja. Također, naučit ćemo kako tretirati osnovne rane poput ogrebotina, opekotina i prijeloma.
Koje su najčešće ozljede u prirodi i kako ih brzo i kvalitetno sanirati? Koji su standardi pristupa utopljeniku, a koji osobi sa opeklinama?


10. Bacanje sjekira


Na kraju kampa se vraćamo u doba Vikinga i Indijanaca kada se sjekira koristila kao oružje i oruđe. Vješto korištenje sjekire osiguravalo im je vatru, sklonište, hranu, ali i obranu od neprijatelja i zvijeri. Bacanje sjekira je idealno za razvoj natjecateljskog duha, stoga ćemo zadnje trenutke našeg druženja završiti uz natjecanje i zabavu!

ALATI KOJE ĆEMO KORISTITI
Svi sudionici kampa dobivaju Survivalkit i naš Vodič za preživljavanje na poklon, kako bi mogli pratiti program i biti spremni za preživljavanje i nakon što kamp završi :)

Zašto smo odlučili pokrenuti Survival kamp?

Krajem 2020. godine mnogi od nas su na vlastitoj koži osjetili što znači strah za život kada nam se više puta zaredom treslo tlo pod nogama. 

Zato smo odlučili pokrenuti Survivalkit webshop.

Prvenstveno da razvijemo vlastitu svijest, vještine i znanje o tehnikama preživljavanja usred prirodnih i urbanih katastrofa. Da se opskrbimo alatima i znanjem potrebnima da možda jednom spasimo život svojih najbližih ili pak potpunih stranaca.


Tko stoji iza Survivalkit projekata?

Iza Survivalkit webshopa stoje dva muškarca u srednjim tridesetima. Jedan koji je iz Zagreba preselio na Mrežnicu, tik uz rijeku, drugi odrastao na farmi, na selu, koji je preselio u Zagreb. Obojica, dakle, tipovi kojima priroda nije nepoznata, niti mrska, i koji će za sebe reći da su snalažljivi, izdržljivi, koji bi preživjeli i teže stvari od potresa koji im je dao ideju za pokretanje ovog webshopa.

Kad nisu u prirodi, Marcel je konzultant za online prodaju i voditelj udruge eCommerce Hrvatska, a Nebojša suvlasnik u kreativnoj agenciji Cvoke.

U toj misiji im se pridružio i stručnjak za preživljavanje u prirodi Anton Rudan, široj javnosti poznat kao Šumski kuhar/Lovac na bilje. On je za naše pratitelje izradio i prvi Vodič za preživljavanje, a vodit će i naš prvi Survival kamp na Mrežnici.

Tko je uopće taj Anton Rudan? I što on uopće zna o preživljavanju?

Već više od tri desetljeća Anton dijeli svoje znanje, inspiraciju i realizacije o šumi, divljini, biljkama i njihovoj upotrebi. Šuma i biljke njegova su dva najveća učitelja. Provodio je većinu svog vremena u takvom okruženju gdje je od rane mladosti upijao ono što danas dijeli. Anton je prikupio životna iskustva i znanje u mnogim neočekivanim životnim događajima, od skladnog obiteljskog života, do gubitka supruge i podizanja troje djece kao samohrani roditelj. Putovanja na Himalaju na njega ostavljaju dubok utisak, te se odlučio baviti raznim disciplinama koje pomažu povećati prisutnost, zadovoljstvo, samospoznaju i ljubav. Inspiriran je yogom, vježbama disanja, asketizmom, postovima u hrani, jelu i piću, te zdravim životom.

Ukratko, Anton je avanturist, travar, yogi, poduzetnik, trener za preživljavanje u prirodi i trener osobnog razvoja, partner i otac troje djece. Široj javnosti je najpoznatiji po restoranu "Šumski Kuhar" i kao voditelj popularnog TV serijala "Lovac na bilje".

Okej, zvuči zanimljivo, ali treba li mi ovakav kamp? Jesam li ja osoba za to?

Naravno da ti ne treba i velika je šansa da ti nisi osoba za to. Ali, ako te barem mrvicu zaintrigirao scenarij u kojem izlaziš iz svoje zone komfora, pokušavaš nešto novo, učiš nešto novo i daješ sebi novu šansu – onda zastani i razmisli.

Vještine koje ćeš usvojiti na Survival kampu ostaju s tobom trajno. Do kraja tvog života kojeg ćeš si možda, u nekom zlu ne trebalo trenutku, spasiti jer si naučio osnove. Da ne govorimo o životima tebi bliskih osoba. Koliko se one mogu pouzdati u tebe? Da ćeš ih ugrijati, nahraniti i pobrinuti se o njima u situacijama o kojima nitko ne želi govoriti, ali koje se ipak, svakodnevno događaju?

Sa Survival kampa nosiš trajnu vrijednost 
 

Ne govorimo ovdje čak niti o široj povezanosti s prirodom, nekim duhovnim mirom ili kvalitetom života koja se boravkom u prirodi povećava. Govorimo o osnovnim, bazičnim vještinama koje nemaš gdje naučiti. Jedno je gledati kako se veže čvor na YouTubeu, drugo je pokušati sam pa uvidjeti da ono što izgleda lako u stvarnosti nije baš nimalo lako.

Možda te motiviramo da se više posvetiš sebi i prirodi. Možda tvoj tim koji dovedeš s posla stvori neku novu povezanost i unese neku novu energiju. Možda se ništa od toga ne dogodi i doma ćeš se vratiti sa žuljevima i prehladom. Mi bismo rekli – u redu. I to je iskustvo.

Ali jamčimo ti da ćeš naučiti zaista korisne stvari. Doživjeti avanturu i nakon samo jednog vikenda biti spremniji (ili spremnija) na suživot sa svijetom oko nas.

Pridruži nam se na PRVOM Survival kampu uz 30 % popusta

30.4.2022. - 1.5.2022.
Gornji Zvečaj

2500 kn

1750 kn

Dobit ćete dodatnih 500 kn popusta ako ste već kupili Survival kit!
 1. 1
  10 radionica pod vodstvom stručnjaka Antona Rudana
 2. 2
  Druženje uz vatru i noćenje uz rijeku Mrežnicu
 3. 3
  Survivalkit u vrijednosti 499 kn na poklon
Survival kamp se održava u Gornjem Zvečaju - na tajnoj lokaciji na Mrežnici :)

Riješi kratak kviz i saznaj jesi li prava osoba za Šumsko pleme!

__CONFIG_quiz_shortcode__{"quiz_id":"1328"}__CONFIG_quiz_shortcode__

Osiguraj svoje mjesto na prvom Survival kampu!

30.4.2022. - 1.5.2022.

10 radionica / večera / noćenje / doručak / Survivalkit na poklon

1750 kn/jedna osoba, 3000 kn/parovi

Cijena Survival kampa uz vodstvo Antona Rudana, fini šumski kotlić za večeru, noćenje i doručak iznosi 2500 kn po osobi,
no na prvom kampu svim sudionicima dajemo 
30 % popusta, pa cijena iznosi 1750 kn po osobi, odnosno 3000 kn za parove.

A uz sve to dobivaš i Survivalkit u vrijednosti 499 kn na poklon. Dosta dobro, zar ne? :)

Što kažu kupci našeg Survivalkita

Imam neke lude hobbye i oduvijek želim multitool kit za preživljavanje koji će uključivati što raznovrsnije gadgete. Survivalkit je sve što sam oduvijek željela: dovoljno malen da stane svugdje, a kompletan! U kojoj god situaciji da se nađete, imat ćete pouzdanog partnera za prvu pomoć. Otkako znam za sebe ronim (scuba/ apnea), a iz dubina često odem i u visine, budući da posjedujem sportsku pilotsku dozvolu. Bilo da se radi o boravku u moru, u avionu (generalna avijacija), na plovilu ili pak svakodnevnim vožnjama u autu, odlasku na kampiranje, planinarenje te raznim drugim outdoor aktivnostima, u glavi uvijek imam svoju "emergency check listu", a Survivalkit će od sada biti prvi na popisu stvari koje uzimam sa sobom! Brojne su situacije koje nas mogu iznenaditi, no to ne znači da ne možemo biti dobro pripremljeni. Super poklon za svaku dob, brza dostava (doslovno next day), value for money izvrstan.

Magda Milas
-  sportski pilot

Voditelj sam outdoor/survival kampova već nekoliko godina pa mi je ideja da imaš praktični kit koji možeš ponijeti sa sobom baš super. Kupovina na webshopu je protekla bez problema, a naručeni proizvod je stigao već sljedeći dan od napravljene narudžbe. Proizvod daje puno toga za novac, u narednim tjednima ću istestirati kvalitetu proizvoda s polaznicima na terenu.

Oliver Linzbauer
- voditelj outdoor/survival kampova

Naručio sam Survivalkit kao rodjendanski poklon za frendicu i bila je oduševljena, iako nije nature junkie. Sam kit ima tonu sitnih stvarčica pa je unboxing proces vrlo zabavan i svaki survival tool (i kako ga koristiti) ja jasno objašnjen na webici.

Naručio sam odmah i drugi poklon paket i jedan kit za sebe.

Odlična ideja i čista petica.

Filip Sardi
- digitalni nomad

100% kupovina bez rizika

Ako iz bilo kojeg razloga nećeš moći sudjelovati u kampu na rezervirani datum, javi nam do 7 dana prije održavanja i dobit ćeš puni povrat.

Često postavljana pitanja

Jesu li radionice namjenjene za početnike?

Mogu li se prijaviti i djeca?

Mogu li platiti na rate?

Što je sve uključeno u cijenu?

Što trebam ponijeti sa sobom?

Postoji li popust za veće grupe?


P.S. Ako i dalje nisi siguran/sigurna je li ova priča za tebe ili ti ne odgovara ponuđeni termin radionica, pridruži se našoj Meetup zajednici Šumsko pleme i primaj obavijesti o svim našim aktivnostima. 

Kontakt webshop@survivalkit.hr, 0992025707